Akademi Günlüğü

https://akademigunlugu.wordpress.com/

Yeni Başlayanlar ve Yeni Başlangıç Yapmak İsteyenler için Akademik Yazma ve Okuma Temrinleri

Akademi Günlüğü, benim üniversiteden başlayıp mastıra ve doktoraya uzanan okuma ve yazma tecrübelerimden çıkardığım derslerdir.

Bu blog yazıları, uzun süredir edinmeye gayret ettiğim akademik okuma ve yazma alışkanlıklarının ortaya çıkma sebeplerini, zaman içinde gelişimlerini ve bu alışkanlıklar neticesinde elde ettiğim sonuçları benzer kaygıları ve sıkıntıları yaşayanlarla paylaşma niyetiyle yazılıyor. Bu paylaşımlar neticesinde hem bu pratikler hakkında kendim okuyucuların tecrübelerinden faydalanmayı hem de okuyucuların benim tecrübelerimden faydalanmalarını amaçlıyorum.

Yazdıklarım daha çok akademiye lisans veya lisansüstü seviyede yeni adım atmış ve ‘ne yapmam gerekiyor?’ diye soranlara faydalı olacaktır. Zira bu tecrübeler böyle bir kaygıyla edinilmiştir. Diğer bir deyişle, ilkokulda edindiği ‘okuma-yazma’ alışkanlıklarıyla akademik okuma ve yazma yapamadığını fark edenlere hitap ediyor.

İnşallah bereketini hep birlikte görürüz.

Her türlü soru, görüş ve önerilerinizi yazıların altına yorum olarak ekleyebilirsiniz. elimden geldiğince detaylı cevap vermeye çalışacağım. Bunun dışında şu adresten de irtibat kurabilirsiniz:

ysnrmzn

Yorum bırakın